Diensten

Management Consulting

Succesvol project controls begint met een duidelijke strategie. Onze ervaren consultants ondersteunen het managementteam van de klant bij het bepalen van de interne en externe project controls strategie. Hierbij worden zowel organisatorische, procesmatige als tool-gerelateerde adviezen geformuleerd.

Primaned Belgium heeft met de Primaned Benchmark een bewezen hulpmiddel om de volwassenheid van organisaties te meten op het gebied van project controls. Tijdens deze korte benchmark zullen de huidige (AS IS) en gewenste (TO BE) situatie in kaart gebracht worden. Vervolgens worden er stevige aanbevelingen gedaan over hoe de gewenste situatie gehaald kan worden.

Maar Primaned Belgium gaat verder dan adviseren. Onze consultants zijn ook bedreven in het implementeren en documenteren van project controls processen zoals Enterprise Resource Management, Earned Value management of Project Risk Management.

Project Services

Primaned Belgium ondersteunt haar klanten ook op operationeel gebied door onze project controls engineers in te zetten voor het plannen en opvolgen van complexe projecttenders of projecten.

Primaned Belgium kiest voor topkwaliteit. Al onze mensen zijn academisch geschoolde ingenieurs die zeer intensief opgeleid werden binnen de Primaned Academy. Ze beheersen hierdoor verschillende tools (Primavera P6, MS Project, Tilos, Qlik Sense, etc.) en technieken (EVM, probabilistisch plannen, etc.) binnen project controls.

Dankzij hun passie voor project controls en hun analytische creativiteit zorgen onze ingenieurs al snel voor een duidelijke meerwaarde bij onze klanten.

Academy

Primaned heeft een breed aanbod aan trainingen binnen project controls en projectmanagement. Onze filosofie achter opleiden is dat er zowel aandacht besteed moet worden aan het generiek opleiden en bewustmaken van een grotere groep projectmedewerkers (cf. begrijpen), als aan het in de diepte opleiden van een aantal kernpersonen (cf. doen). Ons aanbod omhult alle kennisgebieden binnen project controls en focust op zowel theorie, tools als vaardigheden.

Naast ons uitgebreid standaardaanbod, ontwikkelt Primaned Academy graag specifiek op uw situatie en organisatie afgestemde trainingen en leertrajecten.

Toolbox

Tools staan zeer centraal binnen project controls. Primaned kent als geen ander de (sterk in beweging zijnde) markt van project controls tools. We helpen onze klanten graag met onafhankelijk advies voor het selecteren van de juiste oplossing(en) gebaseerd op hun behoeften. Ook kunnen we als implementatiespecialisten helpen bij het implementeren en uitrollen van deze tools.

Innovation

Project controls is een relatief nieuwe discipline en is nog zeer sterk in beweging. Primaned Belgium is niet enkel op de hoogte van innovaties, maar is zelf een actief innoverende partij binnen dit domein.

Onder innovation services verstaan we het leveren van oplossingen voor uitdagingen die niet kunnen opgelost worden door standaardtoepassingen. In praktijk hoort hierbij veelal de ontwikkeling van een algoritme dat de optimale oplossing kan vinden voor het specifieke probleem. Binnen innovation services werken we samen met academische partners om state-of-the-art methoden in de praktijk te brengen.