Project Controls Professionals

Delivering Project Insight

Wat is project controls?

Project controls is het onderdeel van projectmanagement dat zorgt voor betere sturing van projecten op basis van analytische inzichten.
Effectieve project controls tools & technieken leiden tot succesvolle projecten.
Primaned Belgium is gespecialiseerd in project controls en onderkent vier verschillende procesgroepen binnen dit domein.

Integrated
Planning

Het succesvol managen van een project begint met een goede planning. Plannen dat gebeurt op gebied van scope, tijd, resources, kosten en risico’s.  De meerwaarde (en complexiteit) van onze geïntegreerde benadering schuilt in het modelleren van de interacties tussen deze kennisgebieden.

Progress
Monitoring

Het meten van voortgang (scope, tijd, kosten) is een zeer belangrijke onderdeel van project controls. Betrouwbare voortgangsmetingen zijn cruciaal voor waardevolle analyses. Mobile apps kunnen helpen bij het efficiënt verzamelen van betrouwbare gegevens.

Analysis
& Optimization

De kerntaak van project controls ligt natuurlijk in het uitvoeren van analyses. Voortgang wordt vergeleken met de baseline en mogelijke scenario’s voor optimalisatie worden geëvalueerd. Primaned heeft een grote expertise in verschillende tools en technieken voor projectanalyse.

Insights
& Reporting

Uiteindelijk draait project controls om het leveren van inzichten die ervoor zorgen dat het project succesvol wordt opgeleverd. Effectieve rapportage (bv. BI dashboards) en communicatie zijn sleutelfactoren om te verzekeren dat het geleverde inzicht wordt omgezet in actie.

.


Nog enkele plaatsen vrij in augustus

In deze 4-daagse zomercursus leert de deelnemer de verschillende project controls technieken toe te passen op een project. De cursus heeft een praktische aard en richt zich op de interacties tussen omvang, tijd, kosten, risico en verandering.


Onze Expertise

Primaned Belgium heeft ruime ervaring met een aantal bewezen tools en technieken binnen project controls.

Project Controls
Strategy

Wij bepalen samen met onze klant de strategie (processen, organisatie en tools) die ervoor zal zorgen dat een optimale meerwaarde gehaald wordt uit project controls.

Integrated Scheduling & Control

Onze project controls engineers zijn zeer bekwaam in het opstellen en opvolgen van projectschedules (in Primavera P6 of MS Project) voor geïntegreerde projecten en tenders.

Enterprise Resource & Capacity Planning

Door het implementeren van Enterprise Project Management (EPM) tools, kunnen onze klanten hun schaarse resources optimaal inplannen over alle projecten heen.

Earned Value
Management

We hebben ruime ervaring met het implementeren van EVM. Dankzij EVM slagen bedrijven erin om een correcte en geïntegreerde voortgangsanalyse te doen op gebied van tijd en geld.

Cost/Schedule
Risk Analysis

Door het uitvoeren van probabilistische analyses (met Monte Carlo simulatie)  zorgen we ervoor dat schedules en kostenramingen robuust worden voor risico’s en onzekerheden.

Reporting
& Dashboarding

Dankzij krachtige Business Intelligence (BI) rapportages en dashboards brengen we to-the-point project controls inzichten in het juiste formaat naar de beslissingsnemer.

Time & Space
Visualizations

Tijdwegdiagrammen (met Tilos) en 4D Planning (met bv. Synchro) zorgen voor inzicht in mogelijke conflicten door de projectplanning in de ruimte te visualiseren.

Schedule Delay
Analysis

Als project controls ondersteunen we ook onze klant bij mogelijke claims door middel van goede projectadministratie en verschillende Schedule Delay Analysis  technieken.


Onze Diensten

Binnen de niche van project controls biedt Primaned Belgium een ruime waaier aan diensten aan. Door onze veelzijdigheid kunnen we optreden als een betrouwbare partner van onze klanten om samen project controls uit te bouwen.


Onze Klanten

 


Onze Software


Contact

Primaned Belgium

Uitbreidingstraat 84/3
2600 Antwerpen – Berchem
België
T: +32 3 218 21 35
F: +32 3 218 22 12
BTW BE0473.167.681