Blog

Werken als Project Control Engineer – Matthias

Matthias van Campenby Matthias van Campen | In Primaned Belgium, Primaned Blog, Werken bij |

Werken voor een bedrijf met project controls en projectmanagement specialisten? Dat kan. Bij Primaned Belgium. We kunnen hier uiteraard een opsomming geven waarom je voor een carrière bij Primaned Belgium moet kiezen maar we laten liever één van onze collega’s aan het woord.

Matthias studeerde in 2013 af als Burgerlijk ingenieur Bouwkunde. Hij begon als assistent-projectleider bij een algemene aannemer maar merkte dat zijn voorkeur uitging naar optimalisaties en analyse. In 2016 startte hij bij Primaned Belgium als Project Controls Engineer.

“Als Project Controls Engineer ondersteun ik het projectmanagementteam van de klant. Dat houdt onder andere in: het opstellen, onderhouden en integreren van de planning (die voor grote projecten behoorlijk complex kan zijn), het opmaken van rapportages, het uitvoeren van scenarioanalyses, risicoanalyses, kostenvarianties, … Er komen ook regelmatig ad-hoc opdrachten bij zoals coaching van onze klanten.

De werknemers staan centraal bij Primaned Belgium. Er wordt rekening gehouden met jouw interesses en sterktes en zo ontwikkelt iedereen zijn eigen traject. Je bent dus niet enkel bezig met je projecten. Je krijgt ook tijd om jezelf te ontwikkelen in de vakgebieden die jou interesseren. Je komt terecht in een waaier van sectoren en de jobinhoud verandert continu. Op dit moment werk ik aan vier verschillende projecten. Eén project in de constructiesector, twee in de farmaceutische industrie en ik heb er nu ook ééntje bij een agrarische multinational. Die laatste is bijzonder uitdagend aangezien het ook programmeerwerk inhoudt. Ik heb invloed op de bedrijfsprocessen en werk voor dit project op de afdeling ‘continuous improvement’.

Nu, 2 jaar later, kan ik al bijna niet meer bijhouden waarvan ik allemaal heb mogen proeven: planningen opmaken van uitdagende projecten, 4D-modelleringen opstellen, dashboard-visualisaties programmeren en implementeren, trainingen volgen over allerlei projectmanagement aspecten. En ik geef zelf trainingen aan onze klanten.

Onze unieke manier van werken – we werken allemaal op locatie bij de klant of van thuis uit – zorgt ervoor dat wanneer alle collega’s samen komen tijdens team meetings en team events, dat telkens speciale gebeurtenissen zijn. ”

 

Nog niet zeker of project controls iets voor jou is? Ontdek het via onze test. Klik op de link of scan de QR-code.

Overtuigd dat werken bij Primaned Belgium iets voor jou is, heb je interesse in project controls en wil je Matthias en de rest van ons team komen versterken?
Neem dan een kijkje naar onze vacatures op onze jobpaginaStuur je cv en motivatie naar jobs@primaned.be .

 

 

Leave a comment